• 06 15125209
  • contact@riannwithoos.nl

Baby- en Kinderfysiotherapie Molenbroek

Gemert, Bakel en omgeving

Baby- en kinderfysiotherapie praktijk

ook voor thuisbehandeling

Als het een motorisch probleem betreft, zoals vaak vallen of problemen met schrijven, dan volgt een motorisch onderzoek.

Voor kinderen van de basisschool bestaat dat uit de MABC, een test die meet hoe uw kind presteert ten opzichte van leeftijdsgenoten met als categorieën de fijne motoriek, balvaardigheid en evenwicht. Bij het afnemen van de test kan uw kind het beste sportschoenen dragen. Naast de kwantiteit van de score kijk ik naar de kwaliteit van bewegen. Vervolgens komt er een conclusie en aan de hand daarvan wordt er in overleg met u een behandelplan afgesproken. Daar kan thuis oefenen een belangrijk deel van uit maken.

Voor kinderen van 3-6 jaar is er de MABC-2 (schaal 1) die een zelfde onderscheid maakt tussen fijne motoriek, balvaardigheid en evenwicht. Voor kinderen van 3 maanden tot 3,5 jaar is er de BSID-II-nl, waarin de grove en fijne motoriek (gemengd) beoordeeld worden.

Voor kinderen tot anderhalf jaar is er de AIMS, een motorische observatie, waarin alleen de grove motoriek gescoord wordt. Zo nodig vindt onderzoek van de basisspierspanning, houdingsreacties en beweeglijkheid zoals met Amiel Tison, Vojta, General Movements plaats.

Bij kindjes met een afgeplat hoofdje kan een PCM-meting gedaan worden om te kijken of er een indicatie is voor een helmpje. En voor alle kinderen is er de Sensory Profile vragenlijst voor sensomotorische integratie.

luisterkindwerker

Logo Luisterkind werkers

 

Rianne Withoos is een erkend luisterkindwerker

Baby- en kinderfysiotherapie
maandag
08:30 - 20:00
dinsdag
08:30 - 18:00
woensdag
08:30 - 18:00
donderdag
08:30 - 18:00
vrijdag
08:30 - 18:00
zaterdag
in urgente situaties
zondag
afwezig
Contact Riann Withoos

Praktijk voor Baby- en Kinderfysiotherapie

Gemert

  • Mgr. den Dubbeldenstraat 58
  • 5421 VG Gemert

 Contactformulier