Slide background

baby- en kinderfysiotherapie

RIANN WITHOOS

baby- en kinderfysiotherapie

RIANN WITHOOS

Slide background

baby- en kinderfysiotherapie

RIANN WITHOOS

U bent op deze site terecht gekomen. Dat is vast niet voor niets. Ik nodig u van harte uit om verder te lezen.

Alles wat we zijn, komt samen in ons lichaam. Alles wat we meemaken, draagt bij aan hoe ons lichaam zich vormt. Dit geldt voor lichamelijke aspecten zoals een operatie met littekens, maar ook voor emotionele aspecten. Aangezien we ons hele leven verder moeten met ons lichaam, is het belangrijk dat alles van begin af aan zoveel mogelijk in harmonie is. Soms is daar hulp bij nodig. Hulp om een onbalans of een disharmonie in de ontwikkeling tijdig te signaleren, diagnosticeren en te behandelen. Daardoor voelt uw kind of uzelf zich meteen prettiger en kunnen verdere ontwikkelingsstoornissen worden voorkomen of de consequenties verminderen.

Volwassenen mogen blij zijn met een optimale balans, waarvoor vaak nog enig onderhoud nodig is. Kinderen kunnen nog heel dicht bij spanningsloze balans komen. Het effect van een paar behandelingen kan dan ook blijvend zijn en van grote positieve invloed op hun verdere leven. Dit is een van de redenen waarom ik mij heb gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, vooral baby's.

De fysiotherapieopleiding eind zeventiger jaren werd de basis van mijn werkend leven. Eerst zeven jaar als algemeen fysiotherapeut, nog veel te onrustig om met kinderen te kunnen werken.
Daarna volgen enkele jaren met oriëntatie op MTM (een methode om wervels goed te laten bewegen), voetreflexmassage, Touch for Health (kinesiologie), shiatzu en het chakra-energiewerk.

Het is daar dat ik Madeleine Mastboom ontmoette, kinderfysiotherapeute van het eerste uur, die van cruciale invloed was op heel mijn verdere werkzame leven en daarbij horende ontplooiing…
Op 14 mei 1990 startte ik bij Madeleine en aanvullend andere collega’s in de eerste lijn kinderfysiotherapie.
In maart 2006 begon ik met mijn eigen praktijk, aanvankelijk gericht op "aan huis"behandelingen, baby's en massage /viscerale therapie.

Vanaf 2013 kwam daar een mooie ruimte voor senso-motorisch werk bij.

En vanaf de zomer van 2024 ga ik terug naar hoe ik startte: veel "aan huis" behandelingen en overigens alleen nog baby's, peutertjes en kinderen met pijn/spanningsklachten bij mij op de praktijk.

Riann Withoos

Ik volgde scholingen in de kinderfysiotherapie zoals:

  • Plagiocefalie dus afgeplat of scheef hoofdje (inclusief de PCM-meting);
  • General movements en TIMP (voor heel jonge baby's);
  • Motoriek testen BSID-II-nl-motoriek en MABC en MABC-II-nl ;
  • Sensomotorische integratie (Els Rengenhart);
  • BVK ("downdevelopment", motoriek voor kinderen met Downsyndroom);
  • NDT-kindercursus (Bobath), MBD-cursus en de MOK (opleiding kinderfysiotherapie);

Maar onrustige babys en kinderen met buikpijn of hoofdpijn kon ik voor mijn gevoel met mijn gewone fysiotherapie en kinderfysiotherapie onvoldoende helpen.
Opleidingen binnen de craniosacraaltherapie, Viscerale Therapie en NSM, tezamen een zachte vorm van osteopathie, zijn een goede aanvulling en maken dat ik ouders en (ook heel jonge) kinderen veel verder kan helpen.En in 2017 is daar het luisterkind werk bijgekomen, een methode die verder los staat van de fysiotherapie.

2 onder 1 dak

Twee verschillende fysiotherapie praktijken onder het dak van Fysiotherapie Molenbroek